Til alle medlemmer og spillere i Skedsmo Ishockeyklubb

Vi nærmer oss nå slutten på 14/15 sesongen og er sakte på vei mot sol og sommer. I den anledning ønsker jeg å sende dere noen ord og tanker rundt hva som skjer neste år og litt om hva jeg ønsker vi skal få til.

Først og fremst vil jeg takke alle dere frivillige i klubben vår.
Takk til dere som tar av deres egen tid for å hjelpe til på de forskjellige lag, dugnader og arrangementer. Takk til dere som står med vaffelrøra på kveldstid på dugnader i kiosken, takk til alle pappatrenere som jobber iherdig for at barna i vår klubb skal ha et godt sportslig tilbud, takk til lagledere som sitter til langt på natt med mailer og får ting til å gå rundt for hvert enkelt lag.
Uten dere ville vi ikke hatt en klubb og det er noe dere skal være stolte av.

Som liten gutt startet jeg selv som en håpefull spiller i denne klubben.
I denne hallen tok jeg mine første steg på skøyter på en organisert trening og her scoret jeg mitt første mål. I hallen vår høstet jeg gode minner og lærte meg om respekt for andre, verdier, holdninger på og utenfor isen og ble rettledet av fornuftige voksne når jeg gjorde dumme ting. For meg var spillerne på A-laget helter og jeg elsket å være i hallen for å se på eller trene ishockey. Slik håper jeg det er for våre barn og unge også i dag.

Skedsmo Ishockey er en breddeklubb. Det er grasrota. Det er her vi har mulighetene til å utvikle gode spillere og gode lag. Noen vil komme langt, andre ikke. Noen ønsker å trene mye, andre ønsker å delta på grunn av det sosiale eller har en kjærlighet til sporten vår som ikke bare kan dyrkes fra gutterommet. Det er viktig at hos oss skal det være plass til alle.
Noen er særs ambisiøse og de skal vi legge til rette for sportslig slik at de får gode muligheter for utvikling. Samtidig skal vi klare å balansere dette med det faktum at alle skal ha det fint og artig i vår klubb. Noen negative stemmer vil alltid mene at det er en umulig oppgave, men det stopper ikke oss som virkelig tror på at den kursen vi har er den rette.

I slutten av februar ble det holdt et møte i Furuset Forum. Her var ledere og styremedlemmer fra Lørenskog, Furuset og Skedsmo samlet for å drøfte et samarbeid. Dette er banebrytende og har aldri skjedd i Norge før. Et sportslig samarbeide der vi skal hjelpe hverandre og sørge for at spillerne har et solid tilbud. Et unisont SU støtter dette initiativet og vi deltar aktivt i samtaler med alle parter for å finne en god handlingsplan fremover. I medlemsbrevet fra leder i klubben, Kjell Sæterøy, kan dere lese mer om våre målsetninger og de foreløpige punktene vi har blitt enig om.

Som Sportslig leder har det vært et lærerikt år. Jeg har lært mange flotte mennesker å kjenne i klubben, spesielt vil jeg fremheve de yngre sine lag. Der er vi så heldige at vi har masse ressurser og store spillergrupper. Vår stamme for fremtiden. Det jobbes seriøst og målrettet og det er mange spillere som blomstrer under slike forhold. Et viktig stykke arbeid som SU vil være en del av.
Det vil alltid være uenigheter i en klubb. Det er noe som finnes i alle klubber hvor hen man drar. Debatt og meningsutveksling er alltid sunt og der alle tenker likt, tenker ingen. Allikevel vil jeg som leder i SU påpeke at det er for barna vi alle er her. Det er alltid viktig å tenke på. Ikke la personlige ambisjoner overskygge det.

Alle skal tas på alvor og SU skal være et organ i klubben der frustrasjon skal kunne luftes og løsninger finnes i fellesskap med trenere, lagledere, spillerne og styret. Jeg vil be alle klubbens tilhørige om å bruke SU for det det er verdt. Har dere forslag eller ønsker så kom med dem. Vi er opptatt av å utvikle oss som klubb og ser på alle som en ressurs for at det skal skje. Er det noe så ikke nøl med å ta kontakt.

Med dette vil jeg ønske alle en fin vår og sommer, så ses vi igjen til høsten.

Mats Wibe-Lund
Sportslig leder/klubbsekretær
Skedsmo IK